Monitoring van temperatuur en vochtigheid om schimmel te regelen
16511
post-template-default,single,single-post,postid-16511,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Monitoring van temperatuur en vochtigheid om schimmel te regelen

Monitoring van temperatuur en vochtigheid om schimmel te regelen

Wat is schimmel?
Schimmel is een soort schimmel die schade aan onze gezondheid en bezittingen kan veroorzaken. Schimmel heeft vier dingen nodig om te groeien: schimmels, schimmels, de juiste temperatuur en vocht. Schimmelsporen komen overal voor in de binnen- en buitenomgeving, en schimmels kunnen zo ongeveer elke soort substantie “eten”, dus het is niet praktisch om sporen te verwijderen of voedsel te vormen. Daarom moeten we de temperatuur en vooral de luchtvochtigheid bewaken en regelen om schimmel te beheersen.

Allergieën, astma en andere aandoeningen van de luchtwegen kunnen erger worden als een persoon wordt blootgesteld aan schimmel in de binnenruimte. Sommige mensen zijn allergisch voor schimmel, maar schimmel kan de ogen, huid en longen irriteren, ongeacht of er al dan niet allergieën aanwezig zijn. Medische onderzoekers ontdekken nog steeds alle mogelijke effecten van schimmels op de gezondheid.

Schimmels kunnen meubels en andere huishoudelijke voorwerpen ook beschadigen en kunnen zich “verbergen” binnen muren en onder tapijten. Zoldervorm is een veelvoorkomend probleem dat kan worden veroorzaakt door onvoldoende ventilatie, lekken op het dak (in het verleden of heden) of onjuiste installatie van ventilatieopeningen of badkamerventilators. Het is zeker niet ongebruikelijk dat kelders vochtig zijn en het regelen van vocht in de kelder is essentieel om schimmelvorming te voorkomen.

Wat is luchtvochtigheid?
Weten hoe vocht te meten is de eerste stap in het voorkomen van schimmel. Vochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Relatieve vochtigheid is de verhouding van vocht in de lucht tot de maximale hoeveelheid vocht die de lucht kan bevatten, die varieert afhankelijk van de luchttemperatuur. Naarmate de temperatuur stijgt, kan de lucht meer vocht vasthouden.

Hoe beïnvloedt schimmel de temperatuur?
In het algemeen groeit schimmel goed binnen hetzelfde temperatuurbereik dat ons een comfortabel gevoel geeft – ongeveer 60 tot 80 graden. Wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met koude oppervlakken, kan dit condensatie veroorzaken, omdat de koelere lucht niet zoveel vocht kan vasthouden. Deze condensatie kan de ideale omstandigheden bieden voor schimmelgroei. Omdat het bijna onmogelijk is om schimmel door temperatuur alleen te regelen, is bewaking van de luchtvochtigheid van cruciaal belang.

Hoe meet je vochtigheid?
Een apparaat om vochtigheid te meten, wordt een hygrometer genoemd. AcuRite heeft een volledig assortiment hygrometers, van eenvoudige instrumenten die temperatuur en vochtigheid meten, tot multifunctionele weerstations met binnen- en buitentemperatuur- en vochtigheidsmonitoring en vele andere functies. Als u zich zorgen maakt over schimmel, zijn digitale hygrometers of weerstations bijzonder nuttige hulpmiddelen omdat ze een actuele temperatuurwaarde in graden Fahrenheit of Celsius en een huidige vochtigheidswaarde op een schaal van 1% tot 100% relatieve luchtvochtigheid leveren. Ze houden ook een register bij van hoge en lage temperatuur en vochtigheidsmetingen om u te helpen bepalen of u de juiste omgevingsomstandigheden handhaaft tijdens alle uren van de dag of nacht om de schimmelgroei onder controle te houden.

Als schimmel een probleem is, adviseert het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie een binnenvochtigheidsniveau dat niet hoger is dan 50% luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door het gebruik van een ontvochtiger of airconditioner.

No Comments

Post A Comment