Leer de effecten van luchtvochtigheid op HVAC-prestaties
16516
post-template-default,single,single-post,postid-16516,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Leer de effecten van luchtvochtigheid op HVAC-prestaties

Leer de effecten van luchtvochtigheid op HVAC-prestaties

Naarmate de hitte en vochtigheid in de buitenlucht stijgt, schakelen huiseigenaren over van het gebruik van hun oven om hun huizen te verwarmen tot centrale airconditioning om hun huis comfortabel te houden.
Luchtvochtigheidsniveaus kunnen een factor zijn bij het wooncomfort en de HVAC-prestaties bij zowel koud als warm weer.

Omdat een van de belangrijke functies van een airconditioningsysteem is om overtollige luchtvochtigheid uit de lucht te verwijderen, is het logisch dat het proces een negatieve invloed kan hebben op uw airconditioningapparatuur en mogelijk de efficiëntie kan beïnvloeden als we de warme maanden naderen.

Hieronder presenteren we de problemen met betrekking tot vochtigheidsniveaus en enkele oplossingen die u zou moeten overwegen om in verschillende seizoenen een gewenste thuisomgeving te bereiken.

Luchtvochtigheid en centrale airconditioningsystemen
Als uw aircosysteem efficiënt werkt, zal het de juiste hoeveelheid warmte en vocht uit uw woonkamer verwijderen, wat resulteert in de comfortabele omgeving die u wilt.
Als dit niet het geval is, bereikt u mogelijk niet het gewenste comfortniveau voor uw huis, ongeacht de temperatuurinstelling die u gebruikt.
Wanneer de luchtvochtigheid hoog is, is het logisch dat A / C-systemen harder moeten werken om het huis koel te houden. Als u te maken heeft met een ouder, inefficiënt of verkeerd systeem, kan dit de taak mogelijk niet verwerken. Uw huis kan uiteindelijk warmer aanvoelen dan het is, omdat de lucht extra vocht vasthoudt dat niet op de juiste manier wordt verwijderd.

Bovendien zal het systeem langer en harder werken zonder het gewenste resultaat te leveren. Dit voegt slijtage toe aan het apparaat en kan resulteren in hogere energierekeningen.

 


Het is belangrijk om te weten dat een airconditioningsysteem met grotere capaciteit niet noodzakelijk het koelingeffect produceert dat u bij u thuis wilt hebben. Het is absoluut noodzakelijk dat uw systeem de juiste maat heeft voor uw unieke huis door een professional. U kunt meer lezen over de belangrijke vragen die u moet stellen bij het verkrijgen van een schatting van de airconditioning en hoe een expert het juiste systeem bepaalt in een van onze blogposts.

Als u uw centrale airconditioningsysteem gebruikt, maar niet de gewenste resultaten behaalt, kunt u er gerust vanuit gaan dat een van de problemen te veel vocht in de lucht is. Enkele voor de hand liggende signalen die u zult ervaren als dit het geval is, zijn onder andere:

1. De lucht in uw huis voelt vochtig aan
2. Er is een vochtige of muffe geur in delen van uw huis
3. Uw ramen zijn mistig.

Deze factoren kunnen u vertellen dat er te veel vocht aanwezig is en dat u actie moet ondernemen om de vochtigheidsgraad aan te passen.

Strategieën voor ontvochtiging
Het is een goed idee om een ​​plan te hebben om met vocht om te gaan voordat de hete, vochtige zomermaanden beginnen. Voor de zomermaanden wordt door de meeste experts een luchtvochtigheid van minder dan 60% aanbevolen voor comfort binnenshuis.

De meest efficiënte en betrouwbare manier om het vocht in uw huis te beheren, is door een professionele installateur een ontvochtiger rechtstreeks op uw HVAC-systeem te laten installeren.

De ontvochtiger werkt met uw airconditioningsysteem om overtollig water uit de lucht te halen voordat het door de luchtkanalen in uw huis wordt gestuurd. Een deskundige HVAC-professional kan een compatibele luchtontvochtiger aanbevelen voor uw HVAC-systeem; of als u een nieuw systeem hebt geïnstalleerd, is het een goed idee om tegelijkertijd een ontvochtiger toe te voegen.

Met deze optie kunt u tegelijkertijd zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in uw huis beheren.

No Comments

Post A Comment